Ο απόλυτος οδηγός για κρυολιπόλυση με CoolSculpting

By | Άρθρα

Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για το πως θα απαλλαγείτε από τοπικό πάχος με τη μέθοδο Coolsculping.

Δεν είναι λίγες οι φορές που παραπονιέται κάποιος για το τοπικό βάρος που δεν λέει να φύγει με τίποτε από πάνω του. Ακόμα και η γυμναστική σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το τοπικά αποθηκευμένο λίπος σε κάποια σημεία του σώματος. Πλέον χάρη στην κρυολιπόλυση με CoolSculpting η απώλεια τοπικού βάρους γίνεται άμεσα, χωρίς πόνο και χωρίς χειρουργική παρέμβαση.

Πρόκειται για τη διαδικασία μέσω της οποίας τα κύτταρα του λίπους στις προβληματικές περιοχές, ψύχονται, κρυσταλλοποιούνται και στη συνεχεία τα αποβάλλει ο ίδιος οργανισμός. Η κρυολιπόλυση με CoolSculpting είναι ιδανική για μείωση του τοπικού λίπους σε περιοχές όπως της κοιλιάς, τους γλουτούς, τα πόδια αλλά και στα χέρια. Περιοχές που είναι γνωστές ως οι λιποαποθήκες του οργανισμού. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή από την πρώτη κιόλας συνεδρία και στο σύνολο αυτών μπορείτε να δείτε απώλεια λίπους μέχρι 30%.

Ιδανική και για τα δύο φύλα

Η κρυολιπόλυση με CoolSculpting είναι ιδανική για άντρες και γυναίκες. Για να μπορέσετε να αξιολογήσετε πως η κρυολιπόληση με CoolSculpting είναι προτεινόμενη και για εσάς θα πρέπει να αναλύσετε τη σωματική σας μάζα. Καθώς αφορά μια θεραπεία για το τοπικό πάχος και την καταπολέμηση αυτού, πρέπει να διαπιστώσουμε αν πρόκειται για σπλαχνικό ή χωριακό λίπος. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον ιατρό σας και τον εξειδικευμένο θεραπευτή σας, για να διαπιστώσετε πως η κρυολιπόλυση με CoolSculpting είναι κατάλληλη για εσάς. Εξαιτίας του ότι το CoolSculpting χρησιμοποιεί έντονες κρύες θερμοκρασίες, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες αντενδείκνυται όπως για παράδειγμα σε περιπτώσεις που υπάρχει κάποιο σοβαρό παθολογικό πρόβλημα όπως κρυοσφαιριναιμία (cryoglobulinemia), νόσος εκ ψυχροσυγκολλητινών (cold agglutinin disease), ή παροξυσμική ψυχρή αιμοσφαιρινουρία (paroxysmal cold hemoglobinuria).

Προσοχή στις απομιμήσεις

Πριν αποφασίσετε να επισκεφτείτε ένα κέντρο για κρυολιπόλυση θα πρέπει να ελέγξετε πως είναι διαπιστευμένο. Στην αγορά υπάρχουν διαφόρων ειδών θεραπείες κρυολιπόλυσης και όχι CoolSculpting της εταιρείας Zeltiq, το μόνο με πιστοποιήση FDA . Το Chryssalis Medical Spa αποτελεί διαπιστευμένο πάροχο CoolSculpting για την Ελλάδα. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της τεχνολογίας Coolsculpting έναντι των άλλων μεθόδων κρυολιπόλυσης είναι αφενός μεν πως απαιτείται μόνο μια συνεδρία ανά περιοχή, και αφετέρου πως είναι η μόνη συσκευή κρυολιπόλυσης που φέρει την έγκριση του Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων & Φαρμάκων για ασφαλή και αποτελεσματική χρήση.

Πόσο κοστίζει;

Η τιμή της κρυολιπόλυσης με CoolSculpting εξαρτάται από την έκταση της περιοχής όπου θα γίνει η θεραπεία καθώς και τον αριθμό των κεφαλών που χρειάζονται. Σε κάθε περίπτωση ανάλογα με το προβλημα γίνονται ειδικές συμφωνίες και εκπτώσεις.

Τέλος, εξαιτίας του ότι καθώς μεγαλώνουμε δεν παράγουμε νέα λιπώδη κύτταρα. Αυτό συνεπάγεται πως από τη στιγμή που θα καταστραφεί ο αριθμός των λιποκυττάρων αυτά δε θα δημιουργηθούν ξανά. Εφόσον ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή τα αποτελέσματα της κρυολιπόλυσης με CoolSculpting είναι οριστικά και μόνιμα. Ξεκινήστε τώρα και ανακαλύψτε το νέο σας εαυτό.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

  H νέα κεφαλή CoolAdvantage

  By | Άρθρα

  To Chryssalis Medical Spa αποτελεί το πρώτο  και μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα που διαθέτει τη νέα κεφαλή CoolAdvantage! H συγκεκριμένη κεφαλή πετυχαίνει καλύτερα αποτελέσματα με τρεις τρόπους:

  • Μειωμένος Χρόνος Θεραπείας. Ο σχεδιασμός και οι θερμoκρασίες ψύξεως ρίχνουν το χρόνο της επέμβασης στο μισό! Χάρη στην νέα κεφαλή σε 35 λεπτά η θεραπεία έχει ολοκληρωθεί. Αυτό επιτυγχάνεται με θεραπεία στους -11 C για 35 λεπτά, σε σχέση με τους -10 C για 60 λεπτά που ίσχυε μέχρι τώρα.
  • Μεγαλύτερη Άνεση. Οι ασθενείς της CoolAdvantage δήλωσαν κατά 45% πιο ικανοποιημένοι σε σχέση με όσους χρησιμοποίησαν την παλαιά κεφαλή. Αυτό μεταφράζεται σε μειωμένο αίσθημα πόνου και σαφώς λιγότερο ερεθισμό στην περιοχή εφαρμογής.
  • Μεγαλύτερη επιφάνεια: Η νέα σχεδίαση καλύπτει μεγαλύτερη περιοχή δέρματος. Συγκεκριμένα, καλύπτονται 10 τετραγωνικά εκατοστά περισσότερα χάρη στη νέα κεφαλή.

  H νέα κεφαλή CoolAdvantage, απόλυτα ασφαλής, αποτελεσματική, εγκεκριμένη και διαπιστευμένη από τον FDA πραγματοποιεί ακριβώς ό,τι υπόσχεται και θα την βρείτε αποκλειστικά στο Chryssalis Medical Spa.

  COOLSCULPTING UNIVERSITY

  By | Άρθρα

  Το παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα COOLSCULPTING UNIVERSITY που διοργάνωσε η εταιρία Zeltiqολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 8 Μαΐου στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα.

  Το ChryssalisMedicalSpa έλαβε μέρος σε αυτήν την πανευρωπαϊκή συνάντηση,
  όπου οι συνεργάτες μας Τόνια Νομικού και Άρης Κέλμαλης είχαν την ευκαιρία και το προνόμιο να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους εξειδικευμένους χειριστές του Coolsculpting από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, και να ενημερωθούν για τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη θεραπεία.

  Οι βασικοί μαθησιακοί πυλώνες του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος συνοψίζονται στα εξής:

  1. Τον τρόπο επιμόρφωσης των θεραπευόμενων ατόμων με το σύστημα Coolsculpting
  2. Πως ως εξειδικευμένοι θεράποντες να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και εμπειρία θεραπείας για αυτά τα άτομα
  3. Πως να αναπαράγουμε διαρκώς, επιτυχημένα, αδιαμφισβήτητα, εκθαμβωτικά αποτελέσματα

   

  Έγινε πλέον απόλυτα σαφές ότι η εμπειρία που ξεκινάει από τη θεραπεία μίας οποιασδήποτε περιοχής του σώματός μας με πλεονάζον λίπος και καταλήγει στην οριστική μεταμόρφωση του σώματος, είναι μοναδική!
  Και αυτό διότι το Coolsculpting αποτελεί το αυθεντικό προϊόν που ξεκίνησε από το ερευνητικό κέντρο του πανεπιστημίου του Harvard το έτος 1999!

  Ουσιαστικά εισήγαγε την έννοια της κρυολιπόλυσης ως αναίμακτη μέθοδο αφαίρεσης του τοπικού λίπους.
  Η διατήρηση της θερμοκρασίας στους -10° C στον υπό θεραπεία υποδόριο λιπώδη ιστό επιφέρει την κρυσταλλοποίηση των λιποκυττάρων εντός της μίας ώρας διάρκειας της θεραπείας, χωρίς να επηρεάζονται οι παρακείμενοι ιστοί.

  Στη συνέχεια 2-3 ημέρες μετά τη θεραπεία είναι το χρονικό διάστημα που απαιτείται ώστε να ‘πυροδοτηθεί΄ από τον ίδιο τον οργανισμό μία απόλυτα φυσιολογική διαδικασία που ονομάζεται απόπτωση η οποία καταλήγει σε έναν βιολογικά προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο των λιποκυττάρων.

  Η καταστροφή των λιποκυττάρων είναι μόνιμη και μη αντιστρεπτή.
  Σε ορισμένα άτομα οι αλλαγές μετά τη θεραπεία είναι ορατές μετά από 3 εβδομάδες, με το πιο θεαματικό αποτέλεσμα να παρουσιάζεται μετά από 3 μήνες.

  Κατά τη διάρκεια του CoolsculptingUniversity έγινε αναφορά σε πλέον των 40 δημοσιευμένων κλινικών μελετών με περισσότερους από 4000 συμμετέχοντες,
  και με μετρήσιμα αποτελέσματα όπου συμπεραίνονται:

  • Σταθερά επαναλαμβανόμενη μείωση στο λιπώδη ιστό
  • Μέγιστη ικανοποίηση των θεραπευόμενων
  • Καμία αύξηση στα επίπεδα τριγλυκεριδίων και χοληστερόλης στο αίμα
  • Δέρμα και παρακείμενοι ιστοί ασφαλείς και ανεπηρέαστοι από τη διαδικασία

  Φυσική απόρροια των ανωτέρω είναι η έγκριση του FDA (Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων & Φαρμάκων) για το Coolsculpting ως η μοναδική συσκευή μείωσης τοπικού λίπους χωρίς χειρουργική επέμβαση.

  Λαμβάνοντας υπόψιν τη διαφορετικότητα ανάμεσα στο γυναικείο και τον αντρικό σωματότυπο καθώς και τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει το σώμα κάθε ανθρώπου ξεχωριστά, μπορούμε και επιβάλλεται να κάνουμε μια εντελώς εξατομικευμένη εκτίμηση των περιοχών με πλεονάζων λιπώδη ιστό.
  Δίνοντας έμφαση στη φυσική εικόνα του σώματός μας μπορούμε να απευθυνθούμε σε όλες τις υποψήφιες προς θεραπεία περιοχές, και να δημιουργήσουμε ένα πολύ επιτυχημένο θεραπευτικό σχήμα εξασφαλίζοντας πλήρη αντιμετώπιση των περιοχών τοπικού πάχους, με μόνιμο αποτέλεσμα, χωρίς αναισθησία, αναίμακτα, και με άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα.

  Ακρογωνιαίος λίθος αυτής της διαδικασίας που ξεκινάει με τη θεραπεία και ολοκληρώνεται με τη μεταμόρφωση του σώματος, είναι να θέσουμε εξαρχής ένα ρεαλιστικό υπόβαθρο προσδοκιών ως αναφορά τον αριθμό των απαιτούμενων θεραπειών που απαιτούνται ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που έχει θέσει ο καθένας για το δικό του σώμα,
  για να μπορεί πλέον με την τελική του μεταμόρφωση να μην τον φοβίζει κανένας καθρέπτης!

   

  Άρης Κέλμαλης

  Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

  COOLSCULPTING PATIENT CONSULTATION

  By | Άρθρα

  Ο ιατρός του Chryssalis Medical Spa Γιώργος Χριστόπουλος και Διδάκτορ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών μας μιλάει στο Marie Claire Μαίου  για το Coolsculpting

  Το καλοκαίρι πλησιάζει και η εικόνα του σώματος αποτελεί πλέον άμεση προτεραιότητα για να οπλιστούμε
  με αυτοπεποίθηση.
  Στο Chryssalis Μedical Spa  υπάρχει η δυνατότητα να επωφεληθούμε από τα κορυφαία επιτεύγματα της αισθητικής ιατρικής
  παγκοσμίως σε ένα χώρο υψηλού κύρους και αντίληψης.

  Το CoolSculpting®, προϊόν της ZELTIQ Aesthetics, είναι η πλέον σύγχρονη και αποτελεσματική θεραπεία
  εξάλειψης του τοπικού λίπους  χωρίς χειρουργείο.
  Βασίζεται στα πορίσματα πολυετών ερευνών που διενεργήθηκαν από διακεκριμένους επιστήμονες του πανεπιστημίου
  του Harvard, οι οποίοι μελέτησαν σε βάθος τη διαδικασία της κρυολιπόλυσης και την εξέλιξαν ως τη νέα, ανώδυνη λιποαναρρόφηση.
  Η τεχνολογία του CoolSculpting® είναι η μόνη διαδικασία κρυολιπόλυσης η οποία είναι πιστοποιημένη και εγκεκριμένη από τον
  FDA (Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων).
  Στοχεύει στη μείωση του τοπικού πάχους με απόλυτα ασφαλή τρόπο, χωρίς  χειρουργείο, αναισθησία,
  βελόνες και νυστέρια αλλά με εγγυημένα θεαματικά αποτελέσματα.
  Η θεραπεία περιλαμβάνει εξατομικευμένη προσέγγιση, εστιασμένη στις περιοχές που εμφανίζουν περίσσεια λίπους.
  Οι απαιτούμενες συνεδρίες καθορίζονται με βάση το υποκείμενο πρόβλημα, τον αριθμό των περιοχών εφαρμογής
  και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

  Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δημιουργείται ένα θεραπευτικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στο σωματότυπο και τον προϋπολογισμό κάθε ασθενούς.

  Μετά τη διάγνωση των αναγκών και τον καθορισμό των στόχων, προχωράμε στην εφαρμογή της
  θεραπείας, η οποία διαρκεί περίπου μία ώρα.
  Το CoolSculpting® αξιοποιεί έναν προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό, που επιτρέπει την άσκηση μιας μέτριας έντασης αναρρόφησης στο λιπώδη ιστό μέσω μιας
  ειδικής κεφαλής ελεγχόμενης ψύξης.
  Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ο πελάτης παραμένει καθισμένος σε ειδική πολυθρόνα και μπορεί να διαβάζει, να
  παρακολουθεί τηλεόραση ή απλά να ξεκουράζεται.
  Η θεραπεία στηρίζεται στην αντίδραση του λιπώδους ιστού σε
  συνθήκες παρατεταμένου και ισχυρού ψύχους.
  Σε αντίθεση με τον περιβάλλοντα ιστό που παρουσιάζει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, ο λιπώδης ιστός μειώνεται όταν εκτεθεί σε θερμοκρασίες χαμηλότερες
  των 4° C για διάρκεια μεγαλύτερη των 30 λεπτών.
  Το ελεγχόμενο ψύχος που εφαρμόζεται με το CoolSculpting®  αναγκάζει τα στοχευμένα λιποκύτταρα να κρυσταλλοποιηθούν.
  Αυτό σημαίνει ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό παθαίνουν μόνιμη βλάβη που τα καθιστά ανενεργά ως λιποαποθήκες.
  Τα κατεστραμμένα λιποκύτταρα  απομακρύνονται με τις φυσικές διαδικασίες αποβολής άχρηστων
  ουσιών του ανθρώπινου οργανισμού.

  Η όλη διαδικασία είναι απόλυτα ασφαλής και ελεγχόμενη, σε συνθήκες που επηρεάζουν μόνο το
  λίπος και όχι άλλους ιστούς ή ζωτικά όργανα.
  Στις εβδομάδες που ακολουθούν τα «παγωμένα» λιποκύτταρα φαγοκυτταρώνονται και αποπίπτουν και με τον τρόπο αυτό απομα-
  κρύνονται από τον οργανισμό μέσω μιας απόλυτα φυσιολογικής  ανοσολογικής διεργασίας του σώματος.
  Η καταστροφή του πλεονάζοντος λιπώδους ιστού είναι μόνιμη, ενώ τα εναπομείναντα λιποκύτταρα συρρικνώνονται,
  διαμορφώνοντας έτσι ένα λεπτότερο στρώμα λίπους στις στοχευμένες περιοχές.
  Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι η συνολική βελτίωση της όψης του σώματος, με την οριστική
  απαλοιφή των προβληματικών περιοχών τοπικού πάχους (όπως το«σωσίβιο» ή τα «ψωμάκια»)
  που επέμεναν για χρόνια παρά τη δίαιτα και τη γυμναστική.

  Υπογραμμίζουμε ότι η μέθοδος του CoolSculpting®  είναι μη χειρουργική, απόλυτα ασφαλής και παρέχει
  μακροχρόνια εγγυημένα αποτελέσματα ύστερα από μία μόλις επίσκεψη. Η ισορροπημένη διατροφή και η
  συνέργεια άλλων θεραπειών, που εστιάζουν τη δράση τους στο μεσοδερματικό ή το μυϊκό επίπεδο, είναι
  δυνατό να μεγιστοποιήσουν την εικόνα της αλλαγής.
  Γιώργος Χριστόπουλος,
  Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών

  6 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΤΟ COOLSCULPTING® ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ZELTIQ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΡΙΒΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΥΠΕΡΕΧΕΙ.

  By | Άρθρα

  Το CoolSculpting® δεν είναι μία απλή θεραπεία κρυολιπόλυσης αλλά μία θεραπεία κρυολιπογλυπτικής. Σε πολλές κλινικές και κέντρα αισθητικής, ισχυρίζονται ότι έχουν το CoolSculpting® ή κάποιο άλλο μηχάνημα συγγενικής εταιρείας της Zeltiq, όμως αυτό είναι αναληθές. Τα κέντρα που έχουν το αυθεντικόCoolSculpting® είναι πιστοποιημένα και αναρτημένα στην ιστοσελίδα της εταιρείας:www.coolsculpting.com

  6 λόγοι που το CoolSculpting® της εταιρείας Zeltiq, είναι μία ακριβή θεραπεία, και σε τι υπερέχει.

  1. Η εταιρεία Zeltiq, ως η μόνη υπεύθυνη για την ευρεσιτεχνία αυτής της αναίμακτης λιποαναρρόφησης, στις Ηνωμέμενς Πολιτείες της Αμερικής όπου η νομοθεσία παρέχει προστασία του δικαιώματος χρήσης της κρυολιπόλυσης για την απομάκρυνση του λίπους, δεν κυκλοφορεί καμία άλλη απομίμηση της συσκευής CoolSculpting®.

  2. Η Zeltiq είναι η μοναδική εταιρεία με έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), για χρήση της συσκευής CoolSculpting® για την αντιμετώπιση τοπικού πάχους, μετά από (περισσότερες από 40 επιτυχημένες κλινικές μελέτες με 4000 συμμετέχοντες) τις επιτυχημένες κλινικές μελέτες που διεξήχθησαν, δημοσιεύθηκαν και παρουσιάστηκαν στην αρμόδια αρχή. Η Zeltiq δεν έχει καμία άλλη θυγατρική εταιρεία που παράγει παρόμοια συσκευή, και τέτοιοι ισχυρισμοί είναι ψευδείς. Όπως αντίστοιχα αναληθές (και παραπλανητικό προς τους καταναλωτές) είναι ότι οποιαδήποτε άλλη συσκευή για κρυολιπόλυση έχει έγκριση από τον FDA.

  3. Είναι η μόνη αναίμακτη, μη επεμβατική μέθοδος αφαίρεσης τοπικού λίπους χωρίς χειρουργείο, μέσω της διαδικασίας κρυολιπόλυσης στο στοχευμένο λιπώδη ιστό.

  4. Το CoolSculpting® επιτυγχάνει σταθερή, διαρκή, και επαναλαμβανόμενη μείωση τοπικού πάχους, με συνέπεια αποτελεσμάτων και εγγύηση για τουλάχιστον 20-25% μείωση της λιπώδους στιβάδας του σημείου του σώματος ή του προσώπου (διπλοσάγονο) όπου εφαρμόζεται. Σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη θεραπεία το CoolSculpting® μπορεί να έχει έως και 40% μείωση του τοπικού πάχους.

  5. To CoolSculpting® δε μειώνει το σωματικό βάρος αλλά τον αριθμό των λιποκυττάρων της περιοχής του σώματος που γίνεται εφαρμογή. Κατ’ αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνει μόνιμη μείωση της λιπώδους στοιβάδας του σημείου αυτού, και καθώς ο αριθμός των λιποκυττάρων είναι πλέον μικρότερος ακόμα και το βάρος μας να αυξηθεί, το σημείο τοπικά θα παραμείνει με λιγότερους πόντους.

  6. Η θεραπεία με CoolSculpting® αφήνει το δέρμα και τους παρακείμενους ιστούς ανέπαφους και ασφαλείς. Σε αντίθεση με τις συσκευές απομιμήσεις αποκλείεται κάθε περίπτωση εγκαύματος, λόγω των προστατευτικών υλικών και συστημάτων που διαθέτει η συσκευή CoolSculpting®. Δεν αυξάνει τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, και έχει να επιδείξει πάνω από 2 εκατομμύρια εφαρμογές της θεραπείας παγκοσμίως.